NIEUWSARCHIEF

21-10-2011
CSI*** NIC Assen
Doron Kuipers wint met Zinius 1,40 m openingsrubriek
De eerste internationale springrubriek voor de CSI3* ruiters op NIC Assen is vanmiddag gewonnen door de 20-jarige Doron Kuipers met Zinius (Nabab de Reve x Kannan) van Stal Everse uit Waddinxveen. Lange tijd ging Roelof Bril aan de leiding in dit 1.40m direct op tijd met de zeer voorzichtige Verisja (Numero Uno x Zeus), maar aan het eind moest hij deze toch afstaan aan Kuipers.

"Ik had niet verwacht dat met mijn ronde zou winnen", vertelt Doron Kuipers, die 1.500 euro verdiende. "Ik reed wel een lekker vlotte ronde, maar van twee naar drie moest ik Zinius een keer corrigeren in de galop en dat kostte tijd. Ik heb het later weer goedgemaakt door als één van de weinigen na de driesprong binnendoor te rijden naar de steilsprong voor de VIP tribune. Dat kan ook met een paard als Zinius. Het is een vechter in de ring, hij wil gewoon geen fouten maken", vertelt hij over de KWPN'er die hij een jaar geleden te rijden kreeg.

"Toen zat er amper stuur op en liep hij in het L. Begin dit jaar liep hij nog M tijdens de landelijke rubrieken op Jumping Amsterdam. Het is dus snel gegaan met hem", lacht Doron Kuipers. Tijdens Jumping Etten-Leur in mei verrastte Zinius al door het Masterspringen te winnen. "Hoe hoger het wordt, hoe beter hij gaat springen!"

Bron bericht: www.horses.nl / Wendy Scholten

 
<< Terug