NIEUWSARCHIEF

28-04-2012
NK Mierlo: Zilveren plak voor Doron en Ups-A-Daisy
28 april 2012
Doron Kuipers heeft zaterdag op het Nederlands kampioenschap voor Young Riders zilver gewonnen met Ups-A-Daisy (v. Gentleman) van Stal Everse. Een waanzinnige prestatie! Het goud ging naar Stefanie van den Brink, het brons naar Jody van Gerwen.

Doron Kuipers was zeer tevreden. "Ik heb mij op dit kampioenschap kunnen voorbereiden via wedstrijden in Spanje en dat heeft heel goed uitgepakt. In Spanje werd ook hoog en breed gebouwd, net als in Mierlo, maar hier was het technisch misschien allemaal net iets moeilijker. Tijdens het parcourslopen moest je een plan maken en je daar gedurende de wedstrijd aan houden, want de parcoursbouwer bood je geen gelegenheid om tijdens het rijden iets aan te passen".

Bondscoach Sven Harmsen vond de uitslag niet verrassend. "In de loop van de jaren weet ik welke ruiters iets extra's kunnen brengen en daar behoren de eerste drie van dit kampioenschap zeker toe. Bij deze ruiters is ook sprake van een goede begeleiding. Daarnaast is er het besef dat je om goed te presteren met elkaar moet samenwerken. Dat geldt ook voor de organisatie in Mierlo, die niets te veel is om topsport mogelijk te maken".


Eindstand NK springen Young Riders:

1) Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) - Wapper (Perion x Ircolando) - 0.76
2) Doron Kuipers (Mijnsheerenland) - Ups-A-Daidy (Gentleman x Hamilcar) - 0.91
3) Jody van Gerwen (Limbrigt) - Caramel Wijngaardhoeve Z (Chellano Z x Ahorn) - 1.47

Uitslag NK springen Young Riders 3e onderdeel (1.45m):

1) Stefanie van den Brink - Wapper - 0 - 72.85 / 0
2) Jody van Gerwen - Caramel wijngaardhoeve Z - 0 - 73.31 / 0
3) Doron Kuipers - Ups-A-Daisy - 0 -74.15 / 0
 
<< Terug