NIEUWSARCHIEF

07-05-2012
Doron domineert KNHS VDB-Cup Ermelo
7 mei 2012
Met de eerste en tweede plaats in de KNHS-van den Boogaard competitiewedstrijd voor young riders, plus winst in de lichte tour-wedstrijd, beleefde Doron Kuipers gisteren een goede dag in Ermelo.

"Bij het parcourslopen leek het parcours eigenlijk wel mee te vallen, maar gaandeweg bleken er slechts drie foutloze combinaties te zijn. Het was dus toch technisch moeilijk genoeg”, beoordeelde Doron Kuipers het basisparcours in de KNHS-vdB young riders wedstrijd. Kuipers bleef met twee paarden foutloos. Met Zinius (v. Nabab de Rêve) startte hij als eerste in de barrage, waarin alle drie combinaties opnieuw foutloos bleven. "Ik wilde een vlot rondje rijden om Robin van de Wetering onder druk te zetten, want we stonden ex aequo eerste in de tussenstand van de competitie”, vertelde Kuipers achteraf. Robin van de Wetering reed vervolgens een safe rondje met Untoucheble (v. Baloubet du Rouet), waarna Doron Kuipers met zijn nieuwe paard Laos (v. Caos) ook de tweede tijd neerzette. Daarmee werd hij eerste en tweede, vóór Van de Wetering.

In de lichte tour mogen young riders en junioren hun aankomende paarden uitbrengen in een direct op tijd parcours. Ook in deze rubriek was de overwinning voor Doron Kuipers, nu met Big Ben (v. Cantos). "Big Ben is groot en heeft een grote galop. Je kon nergens echt binnendoor, dit parcours lag hem wel”, vertelt de succesvolle ruiter
 
<< Terug