NIEUWSARCHIEF

21-05-2012
KNHS VDB-Cup voor Doron en Zinius
21 Mei 2012
Doron Kuipers heeft in Roosendaal de KNHS-vdB Cup voor Young Riders gewonnen, nadat hij met Zinius al de beste was in de drie voorwedstrijden had gewonnen. De KNHS-vdB Cup kwam niet in gevaar na de vijf strafpunten en twaalfde plaats in de laatste wedstrijd.

Voor bondscoach Sven Harmsen kende de wedstrijd in Roosendaal geen verrassingen. "Doron Kuipers rijdt de laatste maanden heel sterk. Ik had Louis Konickx gevraagd om een technisch moeilijk parcours te bouwen. Er zaten veel keuzemogelijkheden in en dat losten de ruiters goed op.”

Doron Kuipers en Zinius wonnen de wedstrijden in Deurne, Albergen en Ermelo en hadden een riante voorsprong in de race naar de begeerde KNHS-vdB Cup. De finalewedstrijden beeindigen ze met 5 strafpunten op de twaalfde plaats wat de eindoverwinning geenszins in gevaar bracht. Met een voorsprong van 11,5 punten op Kirsten Rikkert ging de vdB Cup 2012 mee naar Mijnsheerenland.

‘Dit is een mooie afsluiting van de vdB Cup. Zeker omdat het mijn laatste jaar bij de Young riders is. Is ben er hartstikke blij mee. Hier doe je het allemaal voor”, aldus klassementswinnaar Kuipers. "Ik had gelukkig een goede voorsprong opgebouwd in de voorwedstrijden, dus dat foutje was niet zo erg. Zinius oversprong zich op het voorterrein en schrok op hindernis 1 van een tafeltje dat achter de hindernis stond. Hij sprong zo hoog dat we de achterste balk er af sprongen. Maar verder sprong hij super. Het was een echte finalewedstrijd, goed aan de maat met moeilijke lijntjes.”

Eindstand KNHS-vdB Cup 2012 Young Riders
1. Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Zinius (Nabab de Reve x Kannan), 67,5 pnt
2. Kirsten Rikkert (Enter), Sorrento (Kingston x Faram), 56 pnt
3. Jelmer Hoekstra (Middelharnis), Vorieta (Indoctro x Concorde), 51,5 pnt
4. Robin van de Wetering (Baarlo), Untouchable (Baloubet du Rouet x Sultan), 51 pnt
5. Sjaak Sleiderink (Weerselo), BMC Laksha de Breve (Paladin des Ifs x Bhakti de Beaupre), 50 pnt
 
<< Terug