NIEUWSARCHIEF

11-06-2012
Grote prijs in Wierden voor Doron en Laos
11 Juni 2012

Doron Kuipers completeerde zaterdag zijn trilogie bij het Dutch Youngster Festival in Wierden met een eclatante triomf in de Grote Prijs voor young riders. De 21-ruiter uit Mijnsheerenland passeerde met de twaalfjarige bruine ruin Laos (Caos x Sarkscillag) als laatste starter in een barrage met zes combinaties de op dat moment leidende Wouter Vos op Chelsea. Kirsten Rikkert eindigde met Winde RAG als vijfde na twee springfouten in de barrage.

Het was al de derde overwinning voor Doron Kuipers in Wierden. Vlak voor hij de ring in ging, kreeg hij nog een tip van bondscoach Sven Harmsen. "Hij zei dat ik de eerste lijn in vijf en niet in zes galopsprongen moest doen.”Mede daardoor had Kuipers er meteen het tempo op.

"Moest ook wel”, aldus de winnaar, "want Wouter geeft altijd gas. Ik moest Laos alleen terugnemen voor de derde hindernis omdat ik in de wending een beugel verloor. Maar misschien is dat ook wel een gelukje geweest, omdat ik daardoor goed voor de lijn van de driesprong kwam. Laos deed het natuurlijk geweldig. Ik heb hem nog maar een aantal weken, maar hij is een super meewerkend paard en wil geen fouten maken. Met hem kun je ook in de barrage fullspeed gaan.”

Doron won op de eerste dag al een proef met de 12-jarige ruin Quebon (v. Quebon) en was op vrijdag al winnaar met Laos.

Link: http://www.hippischtwente.nl/?pagina=springen&id=2827
 
<< Terug