NIEUWSARCHIEF

02-12-2012
Afscheid in Stijl
“Daar teken je van tevoren voor”, straalt Doron Kuipers, de grote man van het internationaal jeugdconcours op Indoor Twente in Enschede.
"Daar teken je van tevoren voor”, straalt Doron Kuipers, de grote man van het internationaal jeugdconcours op Indoor Twente in Enschede. De Rotterdamse springruiter won bij de Young Riders drie hoofdrubrieken op rij, waaronder de 1.45m Schagen & Helder Grote Prijs op zaterdagavond. En dat met één en hetzelfde paard: de twaalfjarige Laos (v. Caos).

Het is een afscheid in stijl. Een afscheid van een indrukwekkende Young Riders carriere, waarin Doron Kuipers zich sportief geweldig in de kijker reed. "Dit was mijn allerlaatste Young Riders wedstrijd. En dan zo’n afsluiting. Daar droom je gewoon van.”


De successen kwamen niet uit onverwachte hoek. Laos, in bezit van Sabrina van Rijswijk, is in topvorm en heeft met Doron al vaker rubrieken gewonnen. "Hij voelde eergisteren en gisteren al heel goed aan en vanochtend was hij bij het dressuur rijden nog steeds fris. Het is een ontzettend scherp paard van nature. Een werker in de ring, hij is super slim. Als je de ring in gaat, weet je gewoon dat je acht of negen van de tien keer foutloos gaat. Dat geeft een heel vertrouwd gevoel. In de barrage reed ik echt op alles of niets naar de laatste hindernis.”


In de door Jos Brinkman gebouwde Grote Prijs bleven negen van de 32 deelnemers foutloos. "Toch was het geen cadeautje. Het stond aan de maat en er zaten veel technische lijnen in, maar dat mag ook. Daarvoor is het een Grote Prijs. Het is nu de taak om aansluiting bij de senioren te gaan vinden. Volgende week mag ik opnieuw hier rijden en ik heb een uitnodiging voor Jumping Mechelen gekregen. Zolang ik Laos en Ups-A-Daisy nog kan rijden – ze staan namelijk te koop – wil ik er van profiteren. Ups-A-Daisy sprong hier ook al zo goed. Ik wil hem volgende week graag in de Grote Prijs rijden, maar we gaan dit nu eerst vieren!”


De topdrie in de Grote Prijs voor Young Riders werd door Nederlandse combinaties bezet. Tweede werd Alexander Vincentius op Zadarijke (v. San Remo), gevolgd door Dennis van den Brink op Quote Zavaan (v. Quasimodo).


Auteur: Wendy Scholten in opdracht van EQ International


 
<< Terug