NIEUWSARCHIEF

08-12-2012
Doron Kuipers flikt het weer
Precies een week nadat hij de Grote Prijs voor de young riders won op Indoor Twente, won hij zaterdagavond de finale van de Medium Tour op 1.45m hoog
Precies een week nadat hij de Grote Prijs voor de young riders won op Indoor Twente, won hij zaterdagavond de finale van de Medium Tour op 1.45m hoogte.

Doron Kuipers en Laos zijn het meest winnende duo in Enschede met in totaal vier gewonnen proeven, maar ook met Zinius kan hij er wat van. "Eerste in de Small Tour en tweede in de finale daarvan”, lacht Doron Kuipers.Het weekend was voor hem pas volmaakt geweest als zijn derde paard Ups-a-Daisy ook foutloos had gesprongen, maar die maakte tot drie keer toe een ongebruikelijke fout op de uitsprong van een dubbelsprong. "Daardoor ben ik nu al klaar met de wedstrijd. Ik heb me niet geplaatst voor de Grote Prijs morgen, maar ik kan niet ontevreden zijn. Laos was grandioos en Zinius was ook top.”


De finale van de Midden Tour om de Henders & Hazel Prijs werd over twee manches verreden, met uiteindelijk nog een barrage voor de deelnemers die dubbel foutloos hadden gereden. Parcoursbouwer Louis Konickx had ‘s ochtends voor de 78 deelnemers een hoge en vooral technische proef uitgestippeld. Voor de tweede manche ‘s avonds zette hij de lat nog wat hoger.


In de barrage zette Piet Raijmakers jr. de eerste foutloze rit neer in 46.84 seconden, maar die tijd werd verpulverd door Wout-Jan van der Schans met de sensationeel draaiende Quincy W: 41.35 seconden. Amper te verbeteren leek dat, maar Doron Kuipers deed het ongelooflijke.

Hij finishte met de zeer voorzichtige Laos, die bovendien verschrikkelijk snel is van nature, in 39.84. Bart Bles uit Babberich deed nog een moedige poging met Wolisco DDH en werd knap derde in 41.93.


"Laos heeft nu wel wat vrij verdiend”, lacht Doron Kuipers, die dit jaar nog internationaal in Roosendaal en Mechelen wil rijden.

Op de vraag wat hem zo succesvol maakt, wuift hij veel credits naar zijn paarden.

"Ze werken ontzettend met me mee. Ik rijd ze nu ook al een tijd.

Je wordt dan zo’n combinatie samen dat ze net dat extra stapje meer zetten op het moment dat het spannend wordt. Je weet wat je met ze kan doen en je stemt je plan daarop af!”


bron horses.nl

foto : digishots.nl
 
<< Terug